Kjøper stor logistikkeiendom

Kjø­per stor lo­gis­tikk­eien­dom

Kjøper stor logistikkeiendom

Ness, Risan & Partners er med på å kjøpe en stor logistikkeiendom ikke langt fra Borås.

Jan Revfem

Fastighetsvärlden skriver at det svenske eiendoms- og utviklingsselskapet Bockasjö AB selger en logistikkeiendom (se foto) på 55 000 kvadratmeter 5 kilometer utenfor Borås. Borås ligger noen mil øst for Göteborg.

Bockasjö bygger, eier og forvalter eiendommer innenfor lager og logistikk i Skandinavia.

Kjøperen er et norsk investeringskonsortium ledet av Ness, Risan & Partners (NRP) og svenske Wilfast. Kjøpesummen skal være mer enn 300 millioner svenske kroner, rundt 260 millioner norske kroner. Eiendommen overtas nå i dag, 1. juni.

Eiendommen, Vindrosen 8 - eller den såkalte R40 Terminalen - ble oppført i 2008/2009 og bygget om i 2011. Ifølge hjemmesidene til Bockasjö er utleibart areal 48 000 kvadratmeter, mens tomtearealet er på 80 000 kvadratmeter.

Litt avhengig av hva som er den eksakte størrelsen, snakker vi om en kjøpesum på 5600-6400 svenske kroner per kvadratmeteren. Leietaker er DHL Texport, ett av verdens største logistikkselskaper.

- Vi fikk inn et attraktivt bud fra en bra kjøper og bestemte oss for å selge. Vår prosjektportefølje utgjør 1 milliard kroner, og vi er inne i en sterk ekspansjonsfase som omfatter nye investeringer i Stockholm, Göteborg og Helsingborg, uttaler adm. direktør Joakim Hedin i Bockasjö, ifølge Fastighetsvärlden.

– DHLs logistikkanlegg i Borås er en topp moderen eiendom og passer bra inn i våre partneres eiendomsportefølje, uttaler adm. direktør Mattias Wilson i Wilfast.

Det er ikke første gangen NRP og Wilfast samarbeider, i februar stod de to partnerne i spissen for kjøp av en svær logistikkeiendom i Danmark. Kjøpesummen den gangen var om lag 360 millioner norske kroner.

For ett år siden var NRP arkitekten bak en av Sveriges største logistikktransaksjoner, med en kjøpesum på 600 millioner svenske kroner.


Til leie
Kristiansand

Kontor 530 m²

Stemmane 25, Kristiansand S

KONTORER - LEIE/SALG - STEMMANE 25

Les mer på NE.no


Grisebanket av svenskene Les mer
Får bygge 35 000 m2 Les mer
Smedvig vant Danske Bank Les mer

Dette skal selges Les mer
NHST søker lokaler Les mer
Låner til 2 prosent Les mer