Mest lest, best dekning, flest lesere
Senter solgt

Senter solgt

Lindås senter utenfor Bergen er solgt.


Dermed tok det ikke altfor lang tid å selge det 11 000 kvadratmeterstore senteret (bildet). Lindås senter er eid av en rekke aksjonærer, blant andre Vestenfjeldske Eiendom AS med 34,9 prosent.

- Senteret ble solgt for et par uker siden, men jeg ikke si noe om hvem kjøperen er eller prisen, sier Petter Grevstad Theodorsen i Eiendomsmegler 1 til NE nyheter. Han bekrefter likevel at kjøpesummen var i nærheten av prisantydningen på 55 millioner kroner. Overtakelse skjer ifølge Theodorsen 1. mars neste år.

Lindås Senter har 14 butikker, blant annet REMA 1000 og Kiwi. I tillegg er både Lindås kommune og Hordaland fylkeskommune leietakere i senteret.

Senteret ligger 45 minutter fra Bergen og mellom Knarvik og Mongstad og åpnet i 1978. Eiendommen hadde ifølge en annonse tidligere i høst en «grei standard», men det er områder og deler av bygningsmassen som kan ha behov for oppgraderinger.

Årlige netto leieinntekter ble oppgitt til 5,29 millioner kroner. Gitt prisantydningen på 55 millioner kroner, tilsvarte det en netto direkteavkastning – yield – på høye 9,6 prosent. Det er imidlertid ledige arealer i senteret og et oppgraderingsbehov.