Mest lest, best dekning, flest lesere
Tok 25 prosent

Tok 25 prosent

Klaveness Marine har kjøpt 25 prosent av DHL-bygget på Berger i Skedsmo.


Adressen er Gneisveien 3 (bildet) og hovedlageret til DH. Avtalen om et salg ble signert i høstferien.

- Jeg kan bekrefte at vi i likhet med Bulk Infrastructure har kjøpt 25 prosent av Gneisveien 3 i et Arctic-syndikat. Selgeren var et fond satt opp av NRP, sier Carl Arnold Johansen i Klaveness Marine til NE nyheter.

NRP kjøpte for om lag fire år siden eiendommen av Storebrand, en eiendom som har en bygningsmasse på 17 400 kvadratmeter. Tomten er på ca. 70 mål. Fraktselskapet DHL har sitt hovedkontor i Gneisveien 3, bygget er hovedlageret for DHL.

Gneisveien 3 er fra 2002, men påbygget i to runder, i henholdsvis 2004 og 2006. Årsleien for fire år siden var på 17,2 millioner kroner, men i den leien lå både tilleggsleier og rabatter i leien. Prisen i høst lå på ca. 315 millioner kroner, yielden ifølge Peder Nærbø i Bulk på om lag 5,8 prosent.

Nærbø sier til NE nyheter at det var de og deres partner Akershus Energi som sammen med seks andre selskaper kjøpte bygget.

- Det er Arctic Securities som stod for prosjektet, der de kontaktet investorer til å være med oss. Vi skal forvalte bygget, mens Arctic skal stå for forretningsførselen. Kjøpet er litt uvanlig for oss, men vi ser muligheter til å tilpasse eiendommen for DHLs løpende behov eller for å ta tak i den når DHL eventuelt ikke leier lenger, sier Nærbø.

Men DHL har inngått en lang leiekontrakt, så Bulk må vente for å få tak i bygget.

- Da passer det bra å ta med oss investorer som ser den løpende avkastningen som attraktiv, i tillegg til at det er muligheter for utvikling av eiendommen i etterkant. Dette er kanskje den beste logistikkbeliggenheten i Oslo nord, så vi er veldig optimistiske på restrukturering av eiendommen når DHL har gjort sitt, sier Nærbø.