Mest lest, best dekning, flest lesere
Budaksept

Budaksept

Det foreligger budaksept på Lade Teknopark.


Lade Teknopark er betegnelsen på samlingen av flere teknologiske bedrifter i Stiklestadveien 1 (bildet) og 3 på Lade, rett nordøst for Trondheim sentrum. Stiklestadveien 1 var lenge hovedkontor for Vinmonopolet i Trondheim, men i 1999 kjøpte brødrene Rolf Eide og Per Arne Eide eiendommen.

Etter hvert kom flere bedrifter inn som leietakere, og i dag huser de 7-8 bygningene en rekke teknologibedrifter. De to brødrene la i fjor høst Lade Teknopark ut for salg, og nå nærmer det seg en avgjørelse.

- Det foreligger en budaksept, og det pågår en due diligence som er ferdig over nyttår, forteller Knut Efskin i Norion Næringsmegling til NE nyheter. Norion hadde megleroppdraget for eiendommen.

Prisen for Lade Teknopark ble i fjor anslått til rundt 400 millioner kroner for den 33 000 kvadratmeterstore eiendommen. Den var da fullt utleid, men hadde et utbyggingspotensial på 10 000 kvadratmeter.

Lade Teknopark AS hadde i 2015 driftsinntekter på 25,75 millioner kroner, ned fra 32,25 millioner i 2014. Fast eiendom var i balansen ved utgangen av fjoråret bokført til 115,7 millioner kroner, de totale aktiva til 193,7 millioner.

Norion Næringsmegling har for øvrig hatt nok å gjøre på tampen av året, med en rekke oppdrag som er klare over nyttår.

- Ja, vi har gjort veldig mye, desember har vært ekstremt hektisk, sier Efskin.