Mest lest, best dekning, flest lesere
Selger skole i Stavanger

Selger skole i Stavanger

En sentralt beliggende skoleeiendom i Stavanger er til salgs for 105 millioner kroner.


Skolen det er snakk om, er Bergeland videregående skole, en skole som er utleid til Rogaland fylkeskommune. Det er ca. 4,5 år igjen av leieavtalen ifølge en annonse fra megleren Norwegian Properties (nei da, ikke Norwegian Property), og der det er opsjon på forlengelse.

Eiendommen har adresse Tanke Svilands gate 73 (bildet), et «par steinkast» fra Bjergsted, som ifølge annonsen ligger i det øverste sjiktet i Stavanger når det gjelder angår bolig- og kontorleiepriser. I nabolaget finner vi aktører som blant andre Smedvig, Lærdal Medical, British Gas og Ruhrgas.

SpareBank 1 SR-Bank begynne også snart byggingen av sitt nye signalbygg i Bjergsted like ved Stavangers nye konserthus.

Norwegian Properties skriver i annonsen at på lengre sikt kan man kanskje se for seg en utnyttelse av eiendommen til kontor/bolig/forretning/hotell.

Men eiendommen, om ble renovert i 2006, benyttes i dag i sin helhet til undervisning og består av en rekke forskjellige arealer som kontorer, klasserom, verksted lager, resepsjon, auditorium og kantine. Det er parkering til ansatte og besøkende på et eget område utenfor eiendommen.

Arealene er på 6614 kvadratmeter, mens tomten er på drøye 5,9 mål. Årlige leieinntekter oppgis til 8,3 millioner kroner, mens prisantydningen altså er satt til 105 millioner kroner.

Gitt at denne prisantydningen nås, snakker vi da om en brutto direkteavkastning – yield – på 7,9 prosent. Noe avhengig av eierkostnadene indikerer det en nettoyield i området 7,2-7,3 prosent.